Marokko ligt maar veertien kilometer van Europa, maar je treedt er een compleet andere wereld binnen. Een wereld van koningssteden, koranscholen, oosterse markten en oases met dadelpalmen. Mooie zeekusten, besneeuwde bergtoppen en roodgele woestijnen liggen op een dag reizen van elkaar. Je bent er meer dan welkom: de bevolking is beroemd om haar gastvrijheid.

De stad Tanger ligt aan de noordkust van Marokko en had in 2014 948.000 inwoners. Tanger is een mengelmoes van culturen en nationaliteiten en is daarom een favoriete bestemming. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd en haar haven is thuishaven voor vele miljonairsjachten. Tanger ligt aan de westelijke ingang van de Straat van Gibraltar, daar waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten.

Bezienswaardigheden.
De Medina van Tanger vormt het hart van de stad, maar de Kasbah zou je de ziel ervan kunnen noemen. Het Paleismuseum is de moeite van een bezoek waard en daarnaast is het leuk om door de smalle nauwe straatjes van de Kasbah te lopen of over de lange boulevards langs de stranden te wandelen.

De markt van de Grand Socco is ook een interessante bezienswaardigheid. Hier vind je alles, van kunst en kunstnijverheid tot tweedehands prullaria tot verse groente en fruit. Het plein heeft veel straatcafe’s waar je heerlijk kunt zitten uitrusten onder het genot van een kop koffie of muntthee.

Verder worden er nog excursies gemaakt in de omgeving. 
Back to Top

Internetbedrijf Soldesign