Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Macedonië-Skopje

Skopje de hoofdstad en het administratieve centrum van Macedonië met 670.000 inwoners.

Skopje is een stad met een traditie van 2.000 jaar. Zowel de westelijke als de oostelijke culturen worden daar op een bijzondere manier gemengd, de wereldwegen, en de talen, doorkruisen elkaar. De naam van het antieke Skupi wordt voor het eerst genoemd bij de vernietiging van de Dardaanse en de komst van de Romeinse macht. Skopje ligt in het noorden van Macedonië en grenst aan Kosovo.

De stad ligt aan de rivier de Vardar, die door de Balkan stroomt. De St.Spas kerk werd in de 16e eeuw geconstrueerd en wordt gekenmerkt door zijn ongewone verschijning. De helft van de kerk is namelijk ondergronds gebouwd, omdat de Turkse Sultan Christenen in die tijd had verboden om kerken te bouwen die hoger waren dan de moskeeën in een stad.

In het hart van Skopje is de stenen brug te vinden. De brug is gebouwd in de 15e eeuw in opdracht van Sultan Mehmed II in Ottomaanse stijl. De stenen brug verbindt het oude gedeelte met het nieuwere deel van de stad. Vanuit Skopje zullen diverse excursies worden gemaakt in de omliggende steden en het nationale park dat zeker de moeite waard zal zijn.

historische bouwwerken in Skopje

vlag van Macedonië

historische beelden in Skopje