Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Italië-Pisa-Florence

Pisa, is een stad in Italië nabij de mond van de rivier Arno in de regio Toscane. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Pisa. De stad telt ongeveer 89.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in Pisa zijn natuurlijk de Toren van Pisa, Duomo Santa Maria Assunta, Baptisterium kerk, Palazzo dei Cavalieri. Duomo Santa Maria Assunta en de toren van Pisa. Om de toren en de kathedraal te bezichtigen dient men 10,= euro te betalen. Vooraf dienen plaatsen te worden gereserveerd voor de toren daar er maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar boven kunnen.

Lucca, is de hoofdstad van provincie Lucca in de regio Toscane met 85.000 inwoners. De stad is een van de rijkste steden in Noord Italie, circa 80 km ten westen van de regiohoofdstad Florence.

Bezienswaardigheden zijn de stad die geheel ommuurd is en gebouwd zijn tussen 1504 en 1645, waarin diverse toegangspoorten. Daarnaast zijn er vele pleinen die zeer interessant zijn. Verder een bezoek aan de kerken: Basiliek van San Frediano, Duomo di San Martino, San Michele in Foro.

Florence, de hoofdstad van de regio Toscane en de provincie Florence. De stad telt ongeveer 368.000 inwoners en ligt eveneens aan de rivier Arno. Het is de bekendste cultuurstad van Europa en was de geboorte- of verblijfplaats van bekende historische figuren zoals Brunelleschi, Donatello, Leonardo Da Vincie, Nicolo Machiavelli, Michelangelo.

Bezienswaardigheden zijn o.a.: Santa Maria del Fiore, ook bekend als de dom. Het baptisterium bij de Duomo met beroemde bronzen deuren, Basilica San Lorenzo, Santa Maria del Carmini met de kapel La Capella Brancacci, Santa Maria Novella en nog veel meer. Verder de diverse bruggen en paleizen zoals, Palazzo Vecchio, Palazzo Pitti, Palazzo Medici-Riccardi. Verder diverse musea met beroemde beelden van Michelangelo,s “David”.

stadsaanzicht florence

vlag van Italië

toren van Pisa