Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Italië-Basilicata

Basilicata, ook wel Lucanië genoemd is een regio in het zuiden van Italië die grenst aan Campanië in het westen, Apulië in het oosten en Calabrië in het zuiden. Het heeft een korte kuststrook aan de Tyrreense Zee en ook aan de Golf van Tarente aan de zuidoostkust.

De hoofdstad van de regio is Potenza, de regio bestaat uit twee provincies met gelijknamige hoofdsteden: Potenza en Matera. Over het algemeen is de regio bergachtig en het hoogste punt van de zuidelijke Apennijnen is Monte Pollinio 2197 m. Monte Vulture in de noordwestelijke hoek is een uitgedoofde vulkaan. Het bergachtige terrein maakte communicatie tot aan de moderne tijd moeilijk en Basilicata was lange tijd een van de minst ontwikkelde provincies van Italië.

De verblijfplaats Policoro is gelegen op een afstand van 5 km van de Ionische Zee. Hotel Oro met 4**** beschikt over een mooi groot zwembad en veel mogelijkheden om je te vermaken. Vanaf het hotel is er een shuttelbus naar het strand. Vanuit Policoro worden diverse excursies gemaakt: Tocht door de bergen van Lucane naar het hoogste punt 2197 m. Bezoek aan de grotten van Castellana. Bezoek en wandeling in Matera met haar Sassi. Bezoek aan Alberobello met haar Trulli woningen. Wandeling vanaf Sassi naar Chrito la Selva.

zicht op Basilicata

vlag van Italië

historische bouwwerken in Basilicata