Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Guatemala

Republiek Guatemala, is een land in Centraal-Amerika, grenzend aan Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. In het centrum en noordwesten van het land bevindt zich een hoogvlakte met berg- en vulkaantoppen tot boven 4000 meter hoogte. In departement Peten bevinden zich de beroemde Mayaruines van Tikal.

De reis begint vanaf Schiphol naar Guatemala airport. Vandaar direct naar La Antigua een historische stad met veel bezienswaardigheden.

Vanuit deze plaats wordt de rondreis gestart en wel naar Guastatoya in het oostelijk gedeelte van Guatemala. Via Chiquimula naar de El Florido dat gelegen is in Belice, een ander deel van Zuid-Amerika. Via Zacapa naar het meer van De Izabal en vervolgens naar Flores. Alhier wordt enige dagen verbleven in verband met een bezoek aan het Nationaal Park Tikal. Het wonder van de Mayan Cultuur.

Via de route van het noorden naar El Cebal en vervolgens naar Coban. Vervolgens naar Solola naar Chimaltenango naar de start plaats. Na enige dagen rust terug naar Nederland. De gehele tour is 17 dagen.

natuurschoon op Guatemala

vlag van Guatemala

natuurschoon in Guatemala 
historie in Guatemala