Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Griekenland-Kreta

Kreta is het grootste van de Griekse eilanden en is in grootte het vijfde eiland in de Middellandse Zee.

Het eiland vormt samen met een paar kleine nabijgelegen eilanden, tevens de meest zuidelijke van de dertien Griekse regio’s. Door de gunstige ligging tussen de kusten van Klein-Azië, Cyprus, Egypte en Syrië heeft Kreta, dat ook wel bekend is onder de Venetiaanse benaming Candia, een lange geschiedenis als centrum van de zeehandel. Tussen 1600 en 1400 v.Chr. bereikten de Kretenzers door die ligging een hoog beschavingspeil, dankzij hun heerschappij die op zeemacht berustte.

De grootste stad van Kreta is Iraklion met ongeveer 175.000 inwoners. Heraklion is de vierde stad van Griekenland na Athene, Thessaloniki en Patras. Andere belangrijke steden zijn Chania in het noord-westen, Rethimnon, dat gelegen is tussen Iraklion en Chania in ligt en Agios Nikolaos in het noordoosten.

Wij verblijven in Agios Nikoloas een stad met ongeveer 15.000 inwoners. Het hotel is 100 meter gelegen van het strand, maar heeft een zwembad met ligstoelen. Ontbijt is in het hotel. Het avondeten is niet in het hotel maar in diverse restaurants, zodat u meer keuze heeft en wij ook de avond gezellig kunnen invullen. Vanuit onze verblijfplaats worden diverse excursies gemaakt. Bezoek aan Rethimno. De badplaats Vai, met zijn palmenstrand. Arkadi-klooster. Bezoek aan het eiland Spinalonga. Een aan Kritsa en Ierepetra.

Voor liefhebbers zullen er ook nog wandelingen worden gemaakt. Wij beschikken over eigen vervoer dus kunnen zelf onze weg bepalen en de tijd om te vertrekken en terug te komen.

strand bij Kreta

vlag van Griekenland

bezienswaardigheden Kreta