Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Engeland-Londen

De hoofdstad en grootste stad van zowel Engeland als het Verenigd Koninkrijk. In de regio Groot-Londen, waarvan de begrenzing tegenwoordig vaak gelijk wordt gesteld aan die van de stad Londen, wonen ongeveer 7,5 miljoen mensen. Hiermee is Londen de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie.

Londen heeft niet een architectonische stijl die kenmerkend voor de stad is. Wel zijn er een aantal architecten die een stempel op de stad hebben weten te drukken. Veel van de gebouwen in het huidige Londen zijn van na de Grote Brand in 1666, toch zijn er nog wel gebouwen, of resten daarvan, van voor die tijd. Zo zijn er nog stukken Romeinse stadsmuur bewaard gebleven. Westminster Abbey en de Tower of Londen zijn ook overblijfselen van voor de grote brand. Londen is een stad met veel groene parken er zijn er meer dan 100. Het bekendste is Hyde Park. Verder zijn er ook een aantal pleinen, waarvan Piccadilly Circus, Trafalgar Square en Leicester Square de bekendste zijn.

In Londen staan veel voorname gebouwen zoals het paleis Buckingham Palace, de Tower of Londen, die ondanks zijn naam geen toren is maar een grote vesting. Tegenwoordig is het een museum waar onder meer de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn. Tower Bridge ligt naast de Tower of Londen en dagelijks passeren hier 40.000 voetgangers. Met de Hop-on Hop-off bus zullen we twee dagen een tour maken door Londen en op verschillende plaatsen uitstappen om alles goed te kunnen bezichtigen. De derde dag zal worden besteed aan een bezoek van de Tower (het museum) en het Londen Eye.

historische bouwwerken in Londen

vlag van Engeland

historische bouwwerken in Londen 
historische bouwwerken in Londen