Travel Organization for deaf people

"Sprekend de wereld in" 

Bonaire

Bonaire beschikt over een bijzondere natuur die men kan beleven door er zelf op uit te trekken.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kanoën in de mangroven of te wandelen in het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit unieke natuurgebied ligt in het noordwesten van het eiland en heeft een oppervlakte van 55 vierkante kilometer en een grote variatie aan landschappen en dieren. Het park is in 1969 ingesteld als het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen.

Ook de historische bezienswaardigheden in het plaatsje Kralendijk zijn een bezoek waard. Kralendijk, de hoofdstad, overheerst overdag de rust en 's-avonds openen verschillende knusse restaurants hun deuren en treft u hier een levendige sfeer. Bezoek aan het Goto Meer, een reservaat voor duizenden roze flamingo’s, daarnaast zijn er nog meer dan 200 andere vogelsoorten, met een uitkijkplaats, waar u rustig kunt genieten van een adembenemend uitzicht op het meer en de omgeving. 

Bezoek aan de Zoutpannen. De zoutwinning is historisch één van de belangrijkste bronnen van inkomsten op het eiland. Ten zuidwesten ligt het Pekelmeer. Halverwege 1800 werden slaven tewerkgesteld in deze zoutpannen, welke verbleven in piepkleine huisjes. Bezoek aan Rincon, ofwel het oudste dorp van de voormalige Nederlandse Antillen is gelegen in een dal ten noordwesten.

Vanaf de heuvels van Rincon heeft u zowel zicht op de oost- als op de westkant van de Caraibische Zee. Rincon wordt het culturele centrum van het eiland genoemd.

strandje op bonaire

vlag van Bonaire

natuurschoon op Bonaire 
historie op Bonaire